Üniversitemizde Prof. Dr. Güler Somer Düzenlenen Program ile Anıldı
23 Ocak 2023 | 10:01

Geçtiğimiz yıl vefat eden Üniversitemiz Fen Fakültesi Kimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Somer düzenlenen program ile anıldı.

Fen Fakültesi 75. Yıl Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programına Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hacı Hasan Örkcü, Prof. Dr. Bülent Çelik, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Dişli, Bölüm Başkanları, Prof. Dr. Güler Somer’in kızı Prof. Dr. Deniz Somer, kardeşi Gökçen Alpagut, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Prof. Dr. Recai İnam yaptı. Prof. Dr. Recai İnam konuşmasında, “Bugün duayen bir hocamızı anmak üzere bir araya geldik. Kendisi, onlarca akademisyen, yüzlerce öğrenci yetiştiren, yazdığı kitaplar ve makalelerle önemli ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalarda ülkemizi temsil eden, her şeyden önemlisi altın kalbi ile gönüllerde taht kuran hocamızdır. Prof. Dr. Güler Somer hocamızın meslektaşları, yetiştirdiği öğrencileri ve yakınları aramızda bulunmakta. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasından sonra Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Dişli, Prof. Dr. Güler Somer’in öğrencilerinden biri olarak burada olmaktan son derece onur duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Kendisi hem çalışma disiplini hem de çalışmaları ile hepimize örnek olmuş bir insandır. 1987 yılından bu yana Hocamdan çok şey öğrendim. Bölüm başkanı olarak göreve başladığımda çok fazla zorluk yaşamadım çünkü Güler hocamız hem eğitim-öğretim hem akademik ve idari işleyiş açısından öyle bir düzen ve disiplin kurmuştu ki Kimya bölümü kurumsal bir alt yapı kazanmıştı. Kendisini bu vesile tekrar minnet ve şükranla yad ediyor, Allah’tan rahmet diliyorum.”

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak ise Prof. Dr. Güler Somer'in sadece akademik hayatında yaptığı çalışmalar ile değil aynı zamanda öğrencilerini yetiştirmedeki üstün gayreti ile de hayatta iz bırakmış bir insan olduğunu kaydederek, “Hocamızın yetiştirdiği birçok profesörü yakinen tanıyorum. Hocamız bir rol model olarak gerek yaklaşımı gerekse disiplini ile biz genç asistanlara çok şey öğretmiştir. Her şeyi ile bölümüne, öğrencilerine, personeline hakimdi. Kimya bölümümüz Fakültemizin en sorunsuz bölümüdür, çünkü kurumsallaşmayı Prof. Dr. Güler Somer hocamız sağlamıştı. Emekli olduktan sonra 17 yıl boyunca Fakültemizde teşriki mesaisini devam ettirdi. Hepimiz onu saygıyla ve sevgiyle anıyoruz. Güler hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Güler Somer’in kızı Prof. Dr. Deniz Somer, kardeşi Gökçen Alpagut ise yaptıkları anma konuşmasında programın düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ederek katılımlarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Deniz Somer, annesinin hayatını merhamet, adalet ve vatan sevgisi üzerine inşa ettiğini belirterek, “Prof. Dr. Güler Somer, devlete ve millete minnettarlık borcu olduğunu düşünerek kendisini bu memleket için hizmet etmeye adamış bir insandı” ifadelerini kullandı.

Anma programı Prof. Dr. Güler Somer’in özgeçmiş sunumu ile öğrencileri ve meslektaşlarının konuşmaları ile sona erdi.

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

background image