Fakültemizde Toplumsal Katkı Öncelikli Alanlar Kapsamında "Bağımlılıkla Mücadele" Başlıklı Etkinlik Düzenlendi
19 Aralık 2022 | 23:13

Üniversitemiz Fen Fakültesi Kimya Bölümü tarafından 02.11.2022 tarihinde saat 14.30’ da Fakültemiz 75. Yıl Konferans Salonunda toplumsal katkı öncelikli alanlar kapsamında "Bağımlılıkla mücadele" başlıklı etkinlik düzenlendi. Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Özlem EROL’ un yaptığı etkinliğe Yeşilay Danışmanlık Merkezinde görevli Miyase MART’ın rahatsızlığından dolayı katılamaması nedeniyle, konuşmacı olarak Yeşilay Ankara Şube Başkanı Av. Sevilay ASLAN, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi, Mamak Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yeşilay Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Mevlüt KARATAŞ ve Yeşilay Danışma Merkezinden (YEDAM) Sosyal Hizmet Uzmanları Gönül Yurtseven YAVUZ ve Derya ONAT yer aldılar. Programda, Yeşilay’ın yeri ve önemi hakkında Av. Sevilay ASLAN bir konuşma, “Sigara, Alkol, Madde ve Davranışsal Bağımlılıklar” hakkında Gönül Yurtseven YAVUZ bir sunum, YEDAM hakkında Derya ONAT bir sunum ve son olarak “Yeni nesil tütün ürünleri ve zararları” hakkında Doç. Dr. Mevlüt KARATAŞ bir sunum gerçekleştirdiler. Öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve Gazi Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğunun katılım sağladığı bu etkinlik ile katılımcılarımızın bağımlılıkla mücadele konularında bilgilenmeleri ve farkındalık arttırmaları sağlanmış oldu. Program, soru-cevap bölümü ve konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi sonrasında sona erdi.