Başvuru Kriterleri

Türkçe Referans Mektubu için tıklayınız.
İngilizce Referans Mektubu için tıklayınız.

B* : BELGELEMEK ŞARTI İLE HERHANGİ BİR BARAJ PUANI ARANMAZ.
YDil : YDS, e-YDS, YÖKDİL, ÜDS, KPDS (YDS / ÜDS Karşılığı)  sınavlarından birisinden alınan puan gösterimidir. (Sınav Sonucunun Açıklanmasından Sonraki 5 YIL Geçerlidir.)
TOEFL : MÜRACAATLARIN BAŞLADIĞI TARİH İTİBARİ İLE 2 YIL SÜRENİN DOLMAMIŞ OLMASI.
GRE : MÜRACAATLARIN BAŞLADIĞI TARİH İTİBARİ İLE 5 YIL SÜRENİN DOLMAMIŞ OLMASI.

Anabilim Dalı

Referans Mek. yok

Niyet Mek. Yok

Yüksek Lisans İçin Başvuru Kabul Edilen Lisans Programları
Adli Bilimler, Biyoenformatik ve Genetik, Biokimyagerlik, Biyokimya (Fen Fakültesi, Fen-Edebiyat F., Temel B.F.), Biyoloji, Biyoloji Eğitimi/Öğretmenliği, Biyomedikal Mühendisliği, Biyomühendislik, Biyoteknoloji ve Biyomühendislik, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Botanik, Çevre Bilimleri ve Yönetimi, Çevre Mühendisliği, Diş Hekimliği, Diyaliz, Döküm Eğitimi/Öğretmenliği, Eczacılık, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fen Bilimleri Eğitimi/Öğretmenliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Fizik Eğitimi/Öğretmenliği, Genetik ve Biyomühendislik, Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları, Gıda Bilimi ve Teknolojileri (Ziraat), Gıda Bilimleri (Gıda Fak.), Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya, Kimya Eğitimi/Öğretmenliği, Kimya Lisans ve Kimyagerlik, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Biyoloji Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya Yüksek Mühendisliği, Kimya-Fizik, Kimyagerlik, Maden Mühendisliği, Maden ve Cevher Hazırlama Mühendisliği, Maden Yüksek Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanomühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nano Teknoloji Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Moleküler Biyokimya ve Genetik, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoloji-Genetik ve Biyomühendislik, Nanobilim ve Nanoteknoloji, Nanoteknoloji Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Otomotiv Eğitimi/Öğretmenliği, Otomotiv Mühendisliği, Petrol Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Polimer Mühendisliği, Seramik Mühendisliği, Seramik ve Cam, Su Ürünleri Mühendisliği, Talaşlı Üretim Eğitimi/Öğretmenliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Tıp, Tıp Mühendisliği, Uygulamalı Kimya, Veteriner, Veterinerlik, Yapı Malzemeleri, Ziraat Mühendisliği.
[Biyokimya (Fen Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Temel Bilimler), Biokimyagerlik, Eczacılık, Fen Bilimleri Eğitimi/Öğretmenliği, Gıda Bilimi ve Teknolojileri (Ziraat), Gıda Bilimleri (Gıda Fak.), Gıda Mühendisliği, Kimya, Kimyagerlik, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya Eğitimi/Öğretmenliği, Kimya ve Biyoloji Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya-Fizik, Kimya Yüksek Mühendisliği, Uygulamalı Kimya, dışındaki programlardan mezun olanlara bilimsel hazırlık uygulanacaktır.]
Doktora İçin Başvuru Kabul Edilen Yüksek Lisans Programları
Analitik Kimya (Eczacılık), Adli Bilimler, Biyoenformatik, Biyokimya (Fen Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Temel Bilimler), Biyokimya (Eczacılık), Biyoloji, Biyoloji Eğitimi/Öğretmenliği, Biyomedikal Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği ve Biyoenformatik, Biyomühendislik, Biyoteknoloji ve Biyomühendislik, Biyoteknoloji ve Genetik, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Botanik, Çevre Bilimleri, Çevre Mühendisliği, Çevre Yönetimi, Döküm Eğitimi/Öğretmenliği, Eczacılık, Eczacılık Meslek Bilimleri, Eczacılık Temel Bilimleri, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstriyel Eczacılık (Eczacılık), Enerji Sistemleri Mühendisliği, Farmakognozi (Eczacılık), Farmasötik Kimya (Eczacılık), Fen Bilimleri Eğitimi/Öğretmenliği, Fizik, Fizik Eğitimi/Öğretmenliği, Fizik Mühendisliği, Genel Kimya (Eczacılık), Genetik, Genetik ve Biyomühendislik, Gıda Bilimi ve Teknolojisi (Ziraat), Gıda Bilimleri (Müh, Müh-Mim F), Gıda Mühendisliği, İleri Teknolojiler, İnşaat Mühendisliği, Kimya, Kimya Eğitimi/Öğretmenliği, Kimya Lisans ve Kimyagerlik, Kimyagerlik, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Biyoloji Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya Yüksek Mühendisliği, Kimya-Fizik, Klinik Eczacılık, Maden Mühendisliği, Maden ve Cevher Hazırlama Mühendisliği, Maden Yüksek Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanomühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Mikrobiyoloji (Eczacılık), Moleküler Biyokimya ve Genetik, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Nanobilim ve Nanoteknoloji, Nanobiyoteknoloji, Nanofabrikasyon, Nanofotonik, Nanomalzemeler, Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler, Nanoteknoloji ve Nanotıp, Nanoteknoloji Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Petrol Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Polimer Mühendisliği, Radyofarmasi (Eczacılık), Seramik Mühendisliği, Seramik ve Cam, Su Ürünleri Mühendisliği, Talaşlı Üretim, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Tıbbi Biyoloji, Tıp Mühendisliği, Veteriner, Yapı Malzemeleri, Ziraat Mühendisliği.
[Analitik Kimya (Eczacılık), Biyokimya (Fen Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Temel Bilimler), Biokimyagerlik, Biyokimya (Eczacılık),Eczacılık, Fen Bilimleri Eğitimi/Öğretmenliği, Genel Kimya (Eczacılık), Gıda Bilimi ve Teknolojileri (Ziraat), Gıda Bilimleri (Gıda Fak.), Gıda Mühendisliği, Kimya, Kimyagerlik, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya Eğitimi/Öğretmenliği, Kimya ve Biyoloji Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya-Fizik, Kimya Yüksek Mühendisliği, Uygulamalı Kimya, dışındaki programlardan mezun olanlara bilimsel hazırlık uygulanacaktır.]