Duyuru
TEZ DANIŞMANI ATANMAYAN ÖĞRENCİLER İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
11 Ekim 2020 | 01:44

TEZ DANIŞMANI ATANMAYAN ÖĞRENCİLER İLE İLGİLİ DUYURU

  1. Yüksek Lisans öğrencilerin tez danışman atamaları en geç birinci yarıyıl sonuna kadar yapılmalıdır (Madde 20/1). Doktora  öğrencilerin danışman atamaları en geç ikinci yarıyıl sonuna kadar yapılmalıdır (Madde 30/1).
  2. Tez danışmanı atanmamış öğrenci alması gereken toplam krediyi tamamlamış olsa bile danışmanı atandıktan sonra çalışacağı alanla ilgili olarak danışmanın isteği doğrultusunda tekrar bir ya da daha fazla ders almak zorunda kalabilir.
  3. Ayrıca tez danışmanı atanmayan öğrenci; tez hazırlık, tez çalışması ve seminer gibi zorunlu dersleri alamayacağından mezuniyet yılı dolduğunda kredisi eksik kalacağından mezun olamaz. Öğrenci bu dersleri seçse bile danışman onayı verilirken Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından silinir (Onun için danışman atamasının önceden yapılması gerekmektedir.)
  4. Kimya Ana Bilim Dalında tez danışmanı atamaları Kimya Ana Bilim Dalı kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda aşağıda anlatıldığı şekilde yapılmaktadır:

 

  • Öğrenciler, yüksek lisans programına giriş yarıyılında tez çalışması yapmak istedikleri alt bilim dallarından (Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Biyokimya, Fizikokimya ya da Organik Kimya) birinde lisansüstü eğitim yapabilirler. Ancak bunun için öğrencinin giriş yılında o ana bilim dalındaki öğretim üyelerinin öğrenci istemesi gerekmektedir. Eğer öğrencinin çalışmak istediği anabilim dalındaki öğretim üyeleri öğrenci istememiş ise ya da kontenjanı dolmuş ise öğrenci başka bir bilim dalından bir öğretim üyesi ile görüşüp anlaşması gerekmektedir.
  • Doktora öğrencileri için böyle bir zorunluk yoktur. İstedikleri öğretim üyesi ile anlaşıp öğretim üyesinin uygun gördüğü alanda tez çalışması yapabilirler.
  • Öğrenci, tez danışmanı olacak öğretim üyesi ile iletişim kurup tez danışman atama formunu doldurup kendisi ve ilgili öğretim üyesi imzaladıktan sonra formu Kimya Bölüm Sekreterliğine teslim etmekle yükümlüdür (Pandemi dönemi ile sınırlı olmak koşulu ile öğrenci öğretim üyesi ile anlaştıktan sonra formu doldurup imzalayıp e-posta yolu ile danışmanına gönderip danışmanı da imzaladıktan sonra bölüm sekreterliğine bırakabilir).
  • Herhangi bir yolla öğretim üyelerine ulaşamayan ya da karar veremeyen öğrenciler danışman atama formunu imzalayıp Kimya Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özlem EROL’ a gönderebilirler. Bu durumda bu öğrencilerin danışman ataması Kimya Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından yapılır.
  • Danışman atama formu doldurulan öğrencilerin danışmanlarının belirlenmesi, Kimya Ana Bilim Dalı Kurulu ve Enstitü Yönetim Kurulu kararları ile kesinlik kazanır.

G.Ü. FBE Lisansüstü Eğitim-Öğretim Uygulama Esaslarına aşağıdaki linkten de ulaşabilirsiniz

Tıklayınız...

background image