Bölümümüz öğrencilerinin ders ekleme/bırakma sürecinde danışman onayı yaptırmadan önce aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Bu işlemlerdeki eksiklilerden öğrenciler sorumludur.

1. Bologna kapsamındaki öğrenciler için Sosyal seçmeli ( alan dışı) dersler 1. ve 2. Sınıfın ilk dönemine (Güz dönemi) ait dersler olduğundan ancak bu dönemlerde Fakülte havuzdan seçilebilirler. Gereğinden fazla( iki dersten fazla) ya da bahar dönemlerinde alınan bu dersler kredi hesaplanırken göz önünde bulundurulmaz.

1. İş Sağlığı ve Güvenliği I ve İş Sağlığı ve Güvenliği II dersleri 2012 ve sonrası öğrenciler için zorunlu ders kapsamındadır. Daha önceki girişli öğrenciler bu kapsamın dışındadır.

1. İngilizce dersleri Bologna kapsamındaki öğrenciler için alınması zorunlu derslerdir.

Kimya Bölüm Başkanlığı